DISTRIBUIȚI
Sick Chirpse

Liderul opoziției britanice, Jeremy Corbyn, a declarat sâmbătă că afirmaţiile președintelui american Donald Trump, care îl susţine pe conservatorul Boris Johnson pentru a deveni următorul prim-ministru, este o „ingerință inacceptabilă” în politica internă a Marii Britanii, relatează Reuters, scrie mediafax.

Într-un interviu acordat cotidianului The Sun, înainte de vizita de stat de trei zile în Marea Britanie care va avea loc săptămâna viitoare, Trump a spus despre fostul ministru de Externe: „Cred că Boris ar face o treabă foarte bună. Cred că ar fi excelent”.


Citește și : Comandantul navei de crozieră suspectat că a provocat accidentul grav de pe Dunăre a fost inculpat de justiţia ungară

Alți parlamentari conservatori înscrişi în cursa pentru funcţia de premier al Marii Britanii au căutat sprijinul său, a spus el, în afară de secretarul de stat pentru Mediu, Michael Gove, care a criticat poziția lui Trump față de Iran.

Veteranul socialist Corbyn, care a refuzat invitația de a participa la un banchet de stat cu Trump în timpul vizitei, a declarat: „Încercarea președintelui Trump de a decide cine va fi viitorul prim-ministru al Marii Britanii este o ingerință total inacceptabilă în democrația țării noastre”.

El a adăugat într-o declarație, sâmbătă: „Următorul prim-ministru nu ar trebui să fie ales de președintele american, nici de 100.000 de membri conservatori nereprezentativi, ci de poporul britanic în cadrul unor alegeri generale”.

După ce a eșuat de trei ori în acest an pentru a obține sprijinul parlamentului pentru planul de a părăsi Uniunea Europeană, premierul Theresa May a declarat săptămâna trecută că va demisiona din funcția de lider al Partidului Conservator în 7 iunie pentru a deschide calea pentru o competiţie pentru desemnarea succesorului său.

Până în prezent, 12 membri ai Parlamentului au declarat că vor participa la alegerile pentru desemnarea viitorului premier.

Citește și : Vestele galbene continuă protestele în Franța. Mobilizare din ce în ce mai slabă