DISTRIBUIȚI
Politico Europe

Partidul laburist de opoziţie l-a suspendat joi pe fostul lider Jeremy Corbyn în urma comentariilor făcute după apariţia unui raport care estima că partidul este responsabil de hărţuire şi discriminare din cauza modului în care a gestionat alegaţiile de antisemitism, relatează Reuters, dpa şi AFP, scrie agerpres.

„În lumina comentariilor sale făcute astăzi şi eşecului său în a le retracta ulterior, Partidul Laburist l-a suspendat pe Jeremy Corbyn pe durata investigaţiei”, a declarat un purtător de cuvânt.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

Raportul efectuat de Comisia pentru egalitate şi drepturile omului (EHRC), un organism independent, a descoperit „serioase deficienţe” în privinţa investigării alegaţiilor de antisemitism în cadrul Partidului Laburist.

„De asemenea, el nu mai este membru al grupului parlamentar al Partidului Laburist”, a mai precizat purtătorul de cuvânt, ceea înseamnă că Jeremy Corbyn poate rămâne în Camera Comunelor, dar ca independent.

Potrivit news.sky.com, Corbyn a reacţionat joi la raport afirmând că numărul de plângeri făcute în timpul mandatului său „au fost exagerate dramatic din motive politice”.

Apoi a susţinut o conferinţă de presă în care a repetat acest lucru şi a subliniat că el nu este „parte a problemei”.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

Corbyn a mai spus că nu va părăsi Partidul Laburist, precizând că este „mândru să fie membru al Partidului Laburist”, căruia i s-a alăturat când avea 16 ani. „M-am luptat cu rasismul toată viaţa mea şi voi lupta cu rasismul cât voi trăi”, a afirmat Corbyn.