DISTRIBUIȚI
The Irish Times

Copiii sub cinci ani sunt cei mai afectaţi de gripă în Italia, cu o incidenţă de 15,8 cazuri la fiecare 1.000 de persoane, potrivit Institutului Naţional de Sănătate (ISS) din această ţară, relatează joi EFE, potrivit agerpres

Raportul se bazează pe date medicale culese în perioada 1-7 noiembrie şi evidenţiază o creştere a răspândirii acestui virus, având în vedere că numărul cazurilor de gripă în rândul populaţiei generale este de două ori mai mare decât cel din 2020.


Citește și : Un băieţel din SUA este cel mai prematur bebeluş

În această perioadă au fost raportate 207.000 cazuri de gripă, în condiţiile în care în precedentele două săptămâni s-au înregistrat 198.500, respectiv 167.900 de cazuri.

În grupa de vârstă 5-14 ani incidenţa a fost de 3,79 cazuri la 1.000 de persoane, la rezidenţii cu vârste cuprinse în intervalul 15-64 de ani a fost 3,02 cazuri, iar la cei de peste 64 de ani de 1,64 cazuri.

Ministerul Sănătăţii din Italia a recomandat vaccinarea împotriva gripei „pentru persoanele de peste 60 ani, femei însărcinate şi lăuze, bolnavi cronici, cei cu probeleme cardiace şi respiratorii şi cei cu boli autoimune”.

Citește și : Afganistanul, în pragul unui colaps economic, avertizează Pakistanul. UE constată un risc crescut de persecuţie a solicitanţilor de azil

Ministerul italian a recomandat, de asemenea, vaccinarea cu ser antigripal a personalului medical, echipajelor de poliţie şi de pompieri, personalului din educaţie, a celui veterinar şi a persoanelor care donează sânge.

Vaccinul antigripal este, de asemenea, recomandat „copiilor fără riscuri medicale cu vârste cuprinse între 6 luni şi şase ani”.