DISTRIBUIȚI
Gulf Times
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2018-07-15 07:35:14Z | |

Majoritatea copiilor salvaţi dintr-o peşteră din Thailanda, unde rămăseseră blocaţi timp de două săptămâni, se vor retrage într-un templu budist înainte de a întoarce la viaţa normală, au informat duminică autorităţile locale, citate de AFP, potrivit agerpres.

„Se vor retrage nouă zile”, a declarat presei Prachon Pratsakul, guvernatorul oraşului Chaing Rai. „Unsprezece dintre ei vor deveni novici, iar antrenorul lor, Ek, va deveni călugăr”, a declarat el, referindu-se la Ekkapol Chantawong – deja novice – care i-a ajutat pe copii să îşi păstreze calmul în peşteră.


Citește și : Rouhani : Domnule Trump, nu te juca cu coada leului, vei regreta

Cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, membrii echipei de fotbal „Mistreţii sălbatici”, rămaşi blocaţi în peştera Tham Luang (una dintre cele mai mari din Thailanda), între 23 iunie şi 10 iulie, au petrecut câteva zile în spital înainte de a se întoarce acasă.

După ce au supravieţuit bând apă potabilă de pe pereţii peşterii, timp de nouă zile fără niciun contact cu exteriorul, ei s-au recuperat rapid în săptămâna petrecută în spital, iar joi s-au rugat într-un templu budist pentru a fi protejaţi de rele.

Următorul lor pas va fi o retragere într-un templu, o practică comună în ţările cu o majoritate budistă, cum este Thailanda.

Responsabilul budist din Chaing Rai, Praphun Khomjoi, a declarat că tinerii vor fi raşi în cap pe 25 iulie, înainte de a îmbrăca a doua zi veşmântul tradiţional al călugărilor budişti în cadrul unei ceremonii.

Citește și : Luare de ostatici într-un magazin din SUA. O femeie a fost împușcată mortal

Ei vor rămâne în diferite mănăstiri budiste până la data de 4 august.

Unul dintre copii, Adul Sam-on, nu se va alătura acestora deoarece este creştin, a declarat guvernatorul.