DISTRIBUIȚI
Directorul Centrului pentru medicină bazată pe dovezi al Universității Oxford și medicul de îngrijiri urgente al NHS, profesorul Carl Heneghan, este cel mai recent invitat la podcast-ul The Telegraph, Planet Normal,, care prezintă știri și opinii de dincolo de aparenţe, cu editorialiştii Allison Pearson și Liam Halligan

Pe cel mai recent podcast Planet Normal, profesorul Carl Heneghan le spune ascultătorilor de ce ar putea fi timpul să încetăm testarea în masă a elevilor

Pentru profesorul Carl Heneghan, directorul Centrului pentru medicină bazată pe dovezi al Universității Oxford, este inevitabilă o creștere a cazurilor în câteva săptămâni de la întoarcerea copiilor la școală: „Dacă ne ținem nervii, nu va fi o problemă. Dacă intrăm în panică și introducem din nou restricții, cazurile se vor aplatiza un pic, dar vom fi în aceeaşi situaţie ca înainte „.


Vorbind în podcastul săptămânal la Planet Normal al lui Allison Pearson și Liam Halligan, Heneghan spune că testarea în masă creează o „problemă continuă”. Potrivit medicului, întreruperea educației copiilor printr-un sistem de testare Covid în masă previne expunerea la alte infecții, care le dăunează sănătății. „Ne interferăm cu procesele normale ale sistemului nostru imunitar, în special în momentul în care tinerii ajung la adolescență și la vârsta adultă”, spune el. „În acest sens, ceea ce vedeți în alte țări, de îndată ce reveniți emergent, aveți creșteri ale altor infecții. ”

Soluția, susține profesorul Heneghan, este să nu mai spuneți copiilor nesimptomatici să rămână acasă: „Singura politică pe care aș adopta-o este dacă sunteți simptomatic, să rămâneți în afara școlii. Odată ce te-ai întors la normal, te întorci la școală. Și dacă ați avea această politică, ar fi mult mai sensibil pentru a face față pandemiei. ”