DISTRIBUIȚI
Sky News

Copiii ducelui de Edinburgh au adus un omagiu tatălui lor, numindu-l ”stânca” din viaţa Reginei şi a familiei lor, relatează sâmbătă PA Media/dpa. Philip a murit liniştit în somn, vineri dimineaţă, la castelul Windsor, cu câteva luni înainte de împlinirea a 100 de ani, potrivit agerpres

Vorbind vineri seara într-o emisiune tribut la BBC, toţi cei patru copii ai ducelui i-au adus un omagiu, spunând că acesta i-a încurajat şi susţinut.


Citește și: UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Fiul său cel mic Edward, conte de Wessex, a spus că Philip a avut un „rol dificil”, dar l-a îndeplinit cu cea mai „extraordinară înflăcărare” şi nu a încercat niciodată să o pună în umbră pe Regină.

„A fost întotdeauna un rol dificil de asumat, dar el a făcut-o cu cea mai extraordinară înflăcărare şi cu un tact şi o diplomaţie extraordinare. El nu a încercat niciodată să o pună în umbră pe Regină în niciun mod sau formă şi cred că a fost întotdeauna acolo ca o stâncă în viaţa Reginei şi, cu siguranţă, în familia sa, a fost exact acelaşi lucru”, a spus prinţul Edward.

Într-o altă intervenţie, la ITV News, Edward a susţinut că imaginea publică a lui Philip, prezentată de anumite părţi din mass-media, a fost „întotdeauna o descriere nedreaptă”.

El a adăugat că tatăl său avea un simţ al umorului „minunat”, dar oamenii puteau să interpreteze greşit lucrurile sau „să le întoarcă împotriva lor”. ”Dar oricine a avut privilegiul să-l audă vorbind a spus că întotdeauna ieşeau în evidenţă umorul lui şi sclipirea din ochi”.

Anne, Prinţesă Regală, a spus că cel mai bine îşi va aminti tatăl ei ca „fiind mereu acolo”, gata să ajute la rezolvarea unei probleme sau să împărtăşească idei.

Citește și: Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac

Charles, prinţ de Wales, a afirmat că, deşi tatăl său nu-i „suferea cu bucurie pe proşti”, era bun să le arate cum să facă lucrurile, iar Andrew, duce de York, şi-a amintit că Philip obişnuia să citească familiei seara. „Ca orice familie, părinţii lucrau în timpul zilei, dar seara, la fel ca orice altă familie, ne aşezam pe canapea ca un grup şi el ne citea”.