DISTRIBUIȚI
Budapest Business Journal

Premierul ungar Viktor Orban a discutat la telefon cu omologul său britanic Boris Johnson despre situaţia „îngrijorătoare” din Ucraina, a anunţat vineri seara şeful biroului de presă al prim-ministrului ungar, transmite MTIpotrivit agerpres.  

Viktor Orban a afirmat în cursul convorbirii că Ungaria este gata ca întotdeauna să ia parte la eforturile antirăzboi al UE, dar nu îşi va risca securitatea energetică, a notat Bertalan Havasi.


Citește și : Putin vrea să restaureze imperiul rus şi războiul ar putea să nu se încheie în 2022

Înainte de a discuta despre sancţiuni de orice fel, trebuie luate în considerare preocupările statelor membre ale UE, a adăugat el.

Cei doi lideri au convenit să menţină contactul, a mai spus şeful biroului de presă al premierului ungar.

Potrivit unui comunicat al guvernului de la Londra citat de EFE, Boris Johnson a subliniat în cursul convorbirii că trebuie continuate „presiunile economice maxime ale comunităţii internaţionale pentru a opri maşina de război (a preşedintelui rus Vladimir Putin)” şi şi-a exprimat încrederea că UE va putea merge înainte cu sancţiunile, „dată fiind prioritatea de a pune capăt războiului din Ucraina cât mai curând posibil”.

Premierul britanic a abordat de asemenea problema „circumstanţelor dificile cu care se confruntă unele ţări pentru a-şi asigura furnizarea de energie”, se adaugă în comunicatul guvernului de la Londra.

Citește și : Armele au devenit cauza principală de deces în rândul tinerilor americani