DISTRIBUIȚI
Reuters

Un convoi cu ajutoare alimentare „a intrat” joi în enclava rebelă asediată din provincia Ghouta de Est, în apropierea Damascului, a spus purtătorul de cuvânt pentru Siria al Comitetului Internaţionale al Crucii Ruşii (CICR). 

„Convoiul a intrat în Ghouta şi se îndreaptă spre Douma”, principalul oraş din această enclavă, a declarat pentru AFP acest purtător de cuvânt, Pawel Krzysiek, relatează şi agerpres.


Citeşte şi: Tragedie în marina SUA – 2 militari morţi după ce un avion Super Hornet s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament

Este vorba de un convoi comun al CICR, al Semilunii Roşii siriene şi al ONU format din 25 de camioane cu 5.200 de pachete alimentare şi 5.229 de saci de făină pentru 26.100 de persoane, conform aceleiaşi surse.

„Nu este decât o mică parte din nevoile nevoie acestor familii”, a reamintit el.

Este a treia livrare de ajutoare din ultimele zece zile pentru oraşul Douma, în sectorul nordic al enclavei rebele fragmentate de ofensiva regimului, care continuă fără oprire de la 18 februarie.

Citeşte şi: Asasinarea unei consiliere municipale din Rio de Janeiro provoacă proteste de amploare în toată Brazilia

Sectorul nordic al enclavei este sub controlul grupării de rebeli Jaysh al-Islam, una din principalele două astfel de grupări din Ghouta de Est.

Livrările de ajutoare trebuie în general autorizate de toate părţile implicate.