DISTRIBUIȚI
CGTN

Conversaţia secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, nu a soluţionat „nicio problemă acută”, a declarat vineri seară un oficial de rang înalt de la Washington, citat de agenţia Reuters , informează mediafax.

Conversaţia a durat aproximativ o oră, tonul a fost „profesional”, dar nu a fost rezolvată „nicio problemă acută”, a declarat oficialul american, care a preferat să păstreze anonimatul, precizând că discuţia a fost iniţiată de Lloyd Austin.


Citește și : Noul comandant al forţelor americane din Orientul Mijlociu primeşte semnale de îngrijorare privind angajamentul SUA

 

„Au fost abordate subiecte referitoare la securitatea internaţională, inclusiv situaţia din Ucraina”, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia Tass.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a vorbit vineri cu omologul său rus, Serghei Şoigu, aceasta fiind prima conversaţie de la începutul invaziei ruse în Ucraina. „Pe 13 mai, secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin, a vorbit cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pentru prima dată după 18 februarie”, a declarat vineri după-amiază John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării de la Washington. Lloyd Austin „a îndemnat la instaurarea imediată a unui armistiţiu în Ucraina şi a evidenţiat importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii” între Statele Unite şi Rusia, a precizat Pentagonul.

Citește și : Aderarea Suediei la NATO va avea un efect stabilizator

Washingtonul şi Moscova au creat o linie telefonică specială imediat după începerea invaziei militare ruse în Ucraina, pentru a evita interpretările greşite şi riscul extinderii conflictului.