DISTRIBUIȚI
Worldbulletin

Contul de Twitter al redactorului-şef al publicaţiei germane Der Spiegel, Klaus Brinkbaeumer, a fost sâmbătă seara ţinta unui atac cibernetic, fiind utilizat pentru postarea unui mesaj pro-Turcia, transmite DPA.

Hackerii au postat o imagine a drapelului Turciei şi a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, alături de un mesaj în limba turcă. ”Dorim să prezentăm scuze pentru ştirile negative pe care le-am redactat şi publicat până acum despre Turcia şi Recep Tayyip Erdogan”, se afirma în mesajul respectiv, potrivit traducerii în germană, potrivit agerpres .


De asemenea, hackerii au schimbat poza de profil a lui Brinkbaeumer şi au adăugat un slogan în limba turcă – ”Continuăm să urmărim în linişte”.

Citește și : Benjamin Netanyahu ,într-o discuție telefonică cu Emmanuel Macron, a pledat pentru modificarea programului nuclear iranian

”Contul redactorului-şef Klaus Brinkbaeumer a fost piratat, cea mai recentă postare despre Erdogan nu provine de la redactorul-şef. Ne ocupăm de asta”, a scris Der Spiegel pe contul său oficial de Twitter.