DISTRIBUIȚI
Yahoo News Singapore

Preşedinţia siriană a anunţat marţi că Instagram i-a blocat contul, la o săptămână după ce reţeaua socială a închis conturile mai multor comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, din cauza sancţiunilor americane, informează AFP, potrivit Agerpres.

Preşedinţia siriană a informat într-un comunicat publicat pe alte reţele sociale că Instagram i-a blocat contul „fără avertisment prealabil şi fără justificare logică”. Înainte de aceasta, YouTube a blocat de mai multe ori canalul preşedinţiei siriene, se spune în comunicat.


Citește și : Avion prăbușit în SUA. Șase persoane au murit (VIDEO)

Potrivit preşedinţiei siriene, această decizie „deliberată” de a închide canalele oficiale ale guvernului sirian şi conturile sale de pe reţelele sociale face parte din „asediul în creştere” impus Siriei de la declanşarea conflictului, în 2011. Preşedinţia siriană atenţionează că ar putea urma alte măsuri similare celei a Instagram, în cadrul „războiului soft” dus împotriva ţării, acum, când „conflictul militar se atenuează”.

Din 2011, SUA şi UE au impus numeroase sancţiuni împotriva responsabililor sirieni.

Conturile preşedinţiei siriene de pe reţelele sociale sunt foarte active de la începutul conflictului şi au devenit o platformă privilegiată pentru publicarea de comunicate şi declaraţii atribuite preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi soţiei sale Asma.

Declanşat după reprimarea unor manifestaţii pro-democraţie, conflictul din Siria, care a devenit tot mai complex, s-a soldat până acum cu peste 370.000 de morţi şi a generat exodul a milioane de persoane.

Citește și : Egipt: Al-Sissi poate rămâne la putere până în 2030. Aproape 90% dintre alegători susțin modificările constituţionale