DISTRIBUIȚI
The Daily Beast

Preşedintele democrat american Joe Biden i-a criticat marţi pe cei care ”caută puterea”, faţă de cei ce pledează pentru unitate, reacţie venită după ce predecesorul şi adversarul său republican Donald Trump a sugerat că percheziţiile efectuate la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago fac parte dintr-o acţiune de persecuţie politică desfăşurată împotriva sa de actuala administraţie, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.

”Toţi auzim întregul zgomot care există, dar ştim că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”, a spus Biden la o ceremonie în timpul căreia a promulgat o lege pentru relansarea producţiei de semiconductori în SUA. El a continuat criticându-i pe ”cei care caută diviziuni”, în locul unităţii, şi pe ”cei care demolează, în loc să construiască”.


Citeşte şi: FBI percheziţionează PALATUL lui Trump din Florida – Black News

Deşi nu l-a menţionat direct pe Trump, declaraţia lui Biden vine în plină furtună politică creată de percheziţia desfăşurată luni de FBI la celebra reşedinţa de la Mar-a-Lago a fostului preşedinte republican.

Mai mulţi membri ai Partidului Republican au ieşit în ultimele ore în apărarea lui Donald Trump. Printre aceştia, senatorul de Florida Marco Rubio a declarat că acţiuni precum cea desfăşurată luni de FBI au loc doar ”în ţări ca Nicaragua”.

Citeşte şi: Zelenski reaminteşte dezastrul de la Cernobîl – Black News

”Până aseară, nu am văzut niciodată (în SUA) ca cineva de la putere să folosească această putere pentru a-şi persecuta oponenţii politici trecuţi sau viitori”, a remarcat Marco Rubio.