DISTRIBUIȚI
Twitter

Spitalele, casele de îngrijiri şi centrele de sănătate au suspendat în jur de 3.000 de lucrători din toată Franţa pentru că nu au respectat vaccinarea obligatorie împotriva Covid, a anunțat joi Guvernul de la Paris, informează mediafax.

Obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din spitale şi casele de îngrijiri a intrat miercuri în vigoare în Franța și deja au început să se resimtă efectele, relatează Reuters.


Citește și : Polonia este forţată să-şi SCHIMBE definiţia legală a violului

„Majoritatea suspendărilor sunt doar temporare… mulţi au decis să se vaccineze, deoarece văd că mandatul de vaccinare este o realitate”, a spus ministrul Sănătăţii, Olivier Veran.

Dar sindicatele avertizează că suspedările de contracte ar putea afecta procesul medical.

„Dacă nu putem înlocui personalul medical care pleacă, munca va cădea asupra celorlalţi şi mă tem de un cerc vicios, cu oboseală, epuizare şi o creştere a absenteismului”, a declarat săptămâna aceasta, pentru Reuters, Emmanuel Chignon, un manager de case de îngrijiri din Bordeaux.

Citește și : Kremlinul mizează pe voturile din Donbas la alegerile din Rusia! Reacţia Kievului este una vehementă

Decizia preşedintelui Emmanuel Macron de la jumătatea lunii iulie de a solicita un certificat verde pentru a merge la restaurante, la săli de sport şi muzee şi obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, a avut însă un efect pozitiv asupra ratei de vaccinare, care a crescut semnificativ.