DISTRIBUIȚI

Guvernatorul de Tokyo, Yuriko Koike, a anunţat luni crearea unui nou partid pe care ea îl va conduce şi care ar urma să reprezinte o forţă de opoziţie împotriva formaţiunii atotputernice a prim-ministrului japonez Shinzo Abe pentru viitorul scrutin legislativ, relatează AFP, conform agerpres.

„Este nevoie de o adevărată forţă de reformă”, a insistat dna Koike anunţând crearea Partidului Speranţei. „Reforma nu merge destul de repede”, a justificat ea.


Yuriko Koike a făcut acest anunţ cu câteva ore înainte de o conferinţă de presă a prim-ministrului Shinzo Abe, în cursul căreia el urmează să-şi anunţe intenţia de a dizolva camera inferioară a parlamentului pe 28 septembrie pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate.

Abe a precipitat calendarul cu un an înainte de încheierea mandatului deputaţilor, pentru a nu lăsa timp opoziţiei, în prezent într-o situaţie dificilă, să se redreseze.

Citeşte şi: Zeci de români dorm CLAIE peste GRĂMADĂ într-o casă cu trei camere din Queensbury – VIDEO

În scrutinul pentru reînnoirea administraţiei oraşului Tokyo în urmă cu câteva săptămâni, guvernatorul a câştigat majoritatea cu noua formaţiune „Tomin First” (‘Cetăţenii capitalei în primul rând’), în timp ce partidul lui Abe a suferit o înfrângere istorică.

Chiar dacă împărtăşeşte partea naţionalistă a acestuia, dna Koike consideră că Abe nu îşi respectă promisiunile făcute.