DISTRIBUIȚI

O femeie a fost condamnată în Noua Zeelandă după ce a fost prinsă încercând să introducă ilegal în ţară aproape 1.000 de cactuşi şi plante suculente ataşate de corp, relatează joi The Guardian, potrivit agerpres.

Wenqing Li, cunoscută sub numele de Wendy, a pledat vinovată la tribunalul districtual Manukau pentru două capete de acuzare separate de încălcare a legilor privind biosecuritatea după ce a încercat să introducă în ţară plante din China.


Citeşte şi: TRIPLU transplant reuşit la New York. Faţă şi mâini noi pentru un pacient de 22 de ani

În martie 2019, tânăra de 38 de ani care locuieşte în Auckland a încercat să facă contrabandă cu 947 de plante suculente şi cactuşi pe care le pusese în ciorapi şi le legase de corp. Plantele valorau peste 10.000 de dolari, iar printre ele se numărau opt specii periclitate sau pe cale de dispariţie.

După ce Li a fost depistată de un câine dresat pentru detectare pe aeroportul internaţional Auckland, ea a încercat să arunce marfa în toalete unde, potrivit unui comunicat emis de Ministerul pentru Industrii Primare, ”a fost găsită o importantă cantitate de material vegetal”.

Li intenţiona să vândă plantele suculente şi cactuşii – care ar fi avut ”o valoare comercială semnificativă” – pe piaţa online TradeMe.

Într-un incident separat din iulie 2019, în bagajele lui Li au fost găsite 142 de seminţe neautorizate, ascunse în huse pentru iPad ambalate, precum şi peste 200 de ghivece cu plante, dintre care unul conţinea un melc.

Li a fost condamnată miercuri la 12 luni de supraveghere intensivă şi 100 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Citeşte şi: 140.000 de chilieni au fost vaccinaţi într-o singură zi

Simon Anderson, director în cadrul Ministerului Industriilor Primare, a declarat că sentinţa reprezintă ”o bună readucere aminte că oricine care face contrabandă cu plante sau alte specii pe cale de dispariţie în Noua Zeelandă se poate aştepta să fie urmărit penal”.

”Economia şi modul nostru de viaţă depind de menţinerea acestor ameninţări în afara ţării”, a precizat Anderson.