DISTRIBUIȚI
Syria War Report - South Front

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a preluat controlul ‘aproape total’ asupra oraşului sirian Boukamal, în apropiere de frontiera cu Irak, respingând forţele regimului şi pe aliaţii acestora la periferia acestei localităţi strategice din estul ţării, a indicat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP.

Armata siriană anunţase joi că a cucerit Boukamal, ultimul oraş rămas în mâinile jihadiştilor în Siria. Aceştia au reuşit însă în ziua următoare să preia controlul asupra a aproape 50% din oraş, în urma unei contraofensive violente.


SI ‘a preluat din nou controlul aproape total al oraşului Bukamal, împingând forţele aliate regimului la periferiile de sud şi est ale localităţii, după o contraofensivă şi ambuscade’ ale jihadiştilor, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Ofensiva regimului sirian la Boukamal este purtată mai ales de miliţii irakiene, luptători ai Hezbollahului libanez şi de Gardieni ai Revoluţiei iranieni, afirmă OSDO, potrivit căruia la periferiile de sud şi est ale localităţii continuă lupte violente.

În ultimele zile, forţele angajate împotriva SI de o parte şi de alta a frontierei siriano-irakiene şi-au coordonat acţiunile.

Forţele irakiene au lansat sâmbătă ofensiva asupra ultimei zone controlate de jihadişti, în deşertul vestic de la graniţa cu Siria.