DISTRIBUIȚI
Yahoo News Singapore

Forțele Armatei Naționale Libiene (LNA), conduse de generalul Khalifa Haftar, au doborât un avion al forțelor guvernamentale și au anunțat că aparatul de zbor era pilotat de un cetățean străin, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Armata Națională Libiană a publicat mai multe fotografii de la fața locului. Într-una dintre fotografii apare pilotul avionului în timp ce primește îngrijiri medicale. Un videoclip postat pe rețelele sociale, despre care o sursă din cadrul LNA susține că este autentic, îl înfățișează pe pilot în timp ce îi sunt puse mai multe întrebări în limba engleză. Reuters notează că din videoclip numele acestuia ar fi „Jimmy Rees”, însă răspunsul este neclar. Pilotul a mai declarat, în cadrul aceluiași videoclip, că are 29 de ani și că provine „din Portugalia”.


Citește și : Trump susţine planurile Seulului privind livrarea de ajutor alimentar umanitar Coreei de Nord

Ministerul portughez al Apărării a anunțat că nu poate confirma naționalitatea pilotului. „Momentan, singurul lucru pe care îl putem anunța este că acesta nu este soldat portughez”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Confruntări militare de amploare au loc la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională.