DISTRIBUIȚI

Consumul excesiv de alcool a constituit cauza multor decese în rândul forţelor militare ruse desfăşurate în Ucraina, afirmă duminică Ministerul Apărării al Regatului Unit, în raportul său zilnic actualizat asupra războiului din această ţară, informează dpa, potrivit agerpres

„În timp ce Rusia a înregistrat peste 200.000 de morţi de la declanşarea invaziei sale pe scară largă asupra Ucrainei, o minoritate semnificativă dintre acestea au fost cauzate de motive fără legătură cu luptele”, se subliniază în raportul ministerului britanic.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

Acesta citează informaţii publicate pe canalul de ştiri rusesc Telegram cu privire la „numărul extrem de ridicat” de incidente, crime şi decese legate de consumul de alcool în rândurile forţelor ruse.

„Oricum, în condiţiile în care consumul exagerat de alcool este răspândit în rândul unor pături largi din societatea rusă, el era multă vreme văzut ca o parte acceptată tacit a vieţii militare, chiar şi în timpul operaţiunilor de luptă”, mai informează raportul.

Ministerul britanic a mai enumerat şi alte cauze de decese în rândul armatei ruse nelegate de lupte, precum manevrarea proastă a armelor, accidentele rutiere şi hipotermia.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk

Ministerul Apărării britanic face actualizări zilnice de la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, actualizări bazate pe informaţii ale serviciilor sale secrete.

Moscova consideră aceste rapoarte drept dezinformare.