DISTRIBUIȚI
Channel NewsAsia

Consulatul Australiei din oraşul indonezian Surabaya, al doilea oraş ca mărime din ţară, şi-a întărit joi măsurile de securitate după publicarea unui mesaj de ameninţare pe social media în care li se cererea militanţilor să-i ucidă pe oficialii din acest consulat, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul de Externe australian şi-a actualizat joi avertizarea de călătorie, menţionând că oficialii australieni din Surabaya nu vor participa la un eveniment organizat la Universitatea Airlangga din oraş „din cauza îngrijorărilor legate de securitate”.


Citește și: Abu Bakr al-Baghdadi cere continuarea ‘jihadului’

Două surse din cadrul serviciilor de securitate indoneziene au declarat, sub rezerva anonimatului, că nivelul de securitate a fost ridicat după publicarea unui mesaj pe social media care îi îndemna pe indonezienii din Surabaya şi provincia Java de Est „să-i omoare pe aceşti oficiali australieni”.

„Australia este membru al coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statul Islamic care a masacrat mii de musulmani. Răzbună sângele musulmanilor”, se arată în mesaj.

Citește și: Cristina Kirchner a rămas fără imunitate și va fi cercetată pentru corupție

O sursă de securitate din Indonezia a declarat că postarea de pe Telegram, care a fost apoi distribuită pe alte reţele sociale, pare să fi provenit din Olanda.

Australia a deschis consulatul din Surabaya la începutul acestei luni.

În luna mai, o serie de atentate sinucigaşe comise în Surabaya s-au soldat cu circa 30 de morţi, între care şi atacatorii. Statul Islamic a revendicat atacurile, cele mai sângeroase din Indonezia de peste un deceniu.