DISTRIBUIȚI
Winsford Guardian

Jurnaliştii germani trebuie să beneficieze de mai multă protecţie din partea poliţiei în timp ce relatează despre demonstraţii, a tras un semnal de alarmă un organism independent de reglementare, după o serie de proteste tensionate împotriva restricţiilor impuse pentru combaterea COVID-19 în întreaga ţară, relatează dpa, potrivit agerpres.

„A venit timpul ca jurnaliştii să fie mai bine protejaţi la demonstraţii şi la evenimente de amploare şi să poată lucra neobstrucţionaţi”, a declarat Sascha Borowski, un purtător de cuvânt al Consiliului presei germane.


Vezi și: China a lansat o sondă spațială spre Lună – VIDEO

Acest organism a propus un set de linii de orientare pentru interacţiunile între poliţie şi jurnalişti.

Consiliul vrea să introducă această chestiune pe agenda conferinţei de la 9 decembrie a miniştrilor de interne din ţară, care reuneşte oficiali din guvernul federal şi din cele 16 landuri.

Actualele reglementări negociate cu guvernul datează din 1993.

Citește și: OMS ne recomandă un Crăciun familial restrâns

Propunerea Consiliului presei germane vine în contextul unui val de proteste în Germania împotriva restricţiilor din perioada pandemiei, în timpul cărora au fost semnalate ameninţări şi atacuri asupra jurnaliştilor.

Consiliul presei germane este responsabil pentru autoreglementarea voluntară a media în Germania, acoperind inclusiv ziarele, revistele şi site-urile de ştiri. De asemenea, consiliul investighează plângerile privind comportamentul presei şi monitorizează respectarea regulilor etice.