DISTRIBUIȚI
ONU

Consiliul de Securitate al ONU a ţinut marţi un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA, informează Xinhua, potrivit agerpres.

„După 17 ani, doare la fel de tare ca în ziua în care s-a întâmplat”, a declarat ambasadoarea SUA la Naţiunile Unite, Nikki Haley.


Citește și : New-yorkezii au adus un omagiu victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din Manhattan

Haley, care a prezidat reuniunea de marţi în condiţiile în care SUA deţin în septembrie preşedinţia prin rotaţie a Consiliului de Securitate, a cerut păstrarea unui moment de tăcere în amintirea miilor de oameni care şi-au pierdut viaţa acum 17 ani la New York, lângă Washington şi în statul Pennsylvania.

„Acea zi ne-a învăţat multe lecţii. Ne-a învăţat lecţia că nu putem lăsa niciodată garda jos. Ne-a învăţat lecţia că răul există. Ne-a învăţat lecţia că nu trebuie să renunţăm niciodată la eforturile pentru pace şi securitate în această lume”, a spus Nikki Haley în faţa Consiliului.

Citește și : Palestinienii au reluat demersurile împotriva Israelului la CPI, în pofida deciziei Washingtonului de închidere a misiunii lor diplomatice

Aproape 3.000 de oameni au murit când trei avioane deturnate au lovit turnurile gemene World Trade Center din New York şi clădirea Pentagonului de la Arlington, Virginia, în apropiere de Washington, iar un al patrulea s-a prăbuşit pe un câmp în Pennsylvania, la 11 septembrie 2001.