DISTRIBUIȚI
Twitter

Miniştrii de Externe din Uniunea Europeană, reuniţi în Consiliul Afaceri Externe, au calificat, vineri, situaţia provocată de criza migranţilor de la graniţa Greciei cu Turcia ca fiind „inacceptabilă”, potrivit unui comunicat, scrie mediafax.

Membrii Consiliului au spus că trecerea ilegală a frontierei Uniunii Europene nu va fi tolerată, iar UE şi statele membre vor lua toate măsurile necesare pentru a opri acest fenomen.


Citește și : Peste 60 de angajaţi ai unui spital din Irlanda, în izolare autoimpusă din cauza epidemiei de coronavirus

Totodată, oficialii europeni şi-au exprimat solidaritatea faţă de Grecia, dar şi faţă de alte state din regiune care ar putea să se confrunte cu o situaţie similară, precum Bulgaria. Liderii europeni au făcut apel la Turcia să continue să respecte acordul semnat cu UE în 2016 şi au subliniat că atât Ankara, cât şi statele membre ale blocului comunitar au de câştigat de pe urma acestui acord.

Între timp, Comisia Europeană încearcă să găsească soluţii privind minorii neînsoţiţi care au ajuns pe teritoriul Greciei ca refugiaţi. Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, va merge săptămâna viitoare în Grecia pentru a discuta despre situaţia refugiaţilor minori. Dintre cei 42.000 de refugiaţi aflaţi pe insulele greceşti, aproximativ 5.500 sunt minori care au venit neînsoţiţi în această ţară. Pentru rezolvarea acestei probleme, Comisia Europeană a decis alocarea a 700 de milioane de euro.

Citește și : Peru confirmă primul caz de coronavirus