DISTRIBUIȚI
Sky News

Dominic Cummings, consilierul premierului britanic Boris Johnson, acuzat că a încălcat regulile de izolare impuse în contextul epidemiei de coronavirus, a apreciat luni că a acţionat în mod „legal şi responsabil”, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Nu regret ceea ce am făcut”, a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă, unde a vorbit despre această situaţie care creează o furtună politică în Marea Britanie.


Citește și : Purtătorul de cuvânt al lui Putin a ieşit din spital după ce s-a vindecat de COVID-19

Boris Johnson l-a apărat pe consilierul său principal, Dominic Cummings, într-o conferinţă de presă susţinută duminică, sfidând apelurile de a-l demite pentru că a încălcat regulile de izolare impuse pentru a lupta împotriva noului coronavirus, notează dpa.

Cummings, în vârstă de 48 de ani, arhitectul campaniei pentru referendumul din 2016 care a dus la Brexit, se află în mijlocul unei furtuni politice, de când două ziare au dezvăluit vinerea trecută că a plecat la sfârşitul lunii martie cu soţia sa şi cu fiul lor la părinţii săi în Durham (400 km nord-est de Londra), în timp ce avea simptome de coronavirus.

Citește și : Grecia a redeschis cafenelele şi restaurantele

Guvernul britanic a fost ţinta criticilor de săptămâni întregi. Bilanţul deceselor în ţară a depăşit 36.000, făcând din Marea Britanie naţiunea cu cel mai mare număr de victime din Europa, scrie dpa.