DISTRIBUIȚI
AP

Controversatul consilier special al președintelui SUA Donald Trump pentru coronavirus, Scott Atlas, a demisionat, anunță BBC, potrivit mediafax.

Mulțumind lui Trump pentru onoarea de a sluji poporului american, dr. Atlas a spus că „s-a bazat întotdeauna pe cele mai recente dovezi științifice, fără nicio considerație sau influență politică”.


Citește și : Insula Fraser, aflată în patrimoniul UNESCO, pârjolită de incendiile de vegetaţie

În timpul celor patru luni în care a jucat acest rol, Atlas a pus sub semnul întrebării necesitatea măștilor și a altor măsuri pentru controlul pandemiei.

De asemenea, a avut dispute în mod repetat cu ceilalți membri ai grupului de lucru pentru coronavirus. Pe lângă faptul că a pus la îndoială utilitatea măștilor, s-a pronunțat împotriva restricțiilor și a promovat ideea imunității colective.

Experți în sănătate publcă, cum ar fi Dr. Anthony Fauci și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), l-au acuzat pe Dr. Atlas că i-a oferit președintelui Trump informații false și înșelătoare despre răspândirea virusului.

Citeşte şi: Ungaria şi Polonia rămân neclintite în faţa bugetului european

Colegii de la propria sa universitate l-au criticat cu tărie pentru că a promovat o viziune asupra Covid-19 în contradicție cu știința medicală. Ei i-au salutat demisia, spunând că a fost „mult întârziată și subliniază triumful științei și adevărului asupra falsității și dezinformării”.

În scrisoarea sa de demisie, rezentată de Fox News, doctorul Atlas a spus că sfatul său „s-a concentrat întotdeauna pe minimizarea tuturor daunelor provocate atât de pandemie, cât și de politicile structurale în sine, în special pentru clasa muncitoare și săraci”.