DISTRIBUIȚI

Consilierul ştiinţific principal al autorităţilor din Marea Britanie, Patrick Vallance, a revenit asupra declaraţiilor făcute luni, conform cărora 60% dintre pacienţii britanici spitalizaţi cu COVID-19 sunt vaccinaţi cu ambele doze, printr-un mesaj pe contul său de Twitter în care susţine că procentul de 60% se referă la cei nevaccinaţi, transmite Reuters, potrivit agerpres

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, alături de premierul Boris Johnson, Vallance a declarat că 60% dintre pacienţii internaţi în spitalele britanice cu diagnosticul de COVID-19 au fost vaccinaţi cu ambele doze. Conform mesajului postat pe contul său de Twitter, procentul celor internaţi chiar dacă au fost vaccinaţi cu ambele doze este de aproximativ 40%.


Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

„Corectez o statistică pe care am oferit-o în conferinţa de presă. Aproximativ 60% din spitalizările cu COVID-19 nu provin din rândul persoanelor vaccinate cu două doze, ci mai degrabă 60% din spitalizările cu COVID-19 din prezent provin din rândul persoanelor nevaccinate”, a scris el pe Twitter.