DISTRIBUIȚI
elespanol.com

Partidul Popular spaniol (PP, conservator), principala formaţiune de opoziţie, a fost puternic criticat şi a recunoscut ‘o eroare’ după ce a postat pe contul oficial de Twitter un videoclip în care lăsa să se înţeleagă că ar dori moartea şefului guvernului, socialistul Pedro Sanchez, transmit AFP şi EFE, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, guvernul a declarat că va sesiza parchetul general pentru a stabili dacă ‘acest tweet constitue un delict şi, dacă da, a începe urmărirea penală împotriva autorilor săi şi a celor care l-au distribuit public’.


Citește și : Noi proteste la Belgrad împotriva regimului condus de Aleksandar Vucic

Filmuleţul, postat în ajunul Epifaniei – o sărbătoare foarte populară în Spania, când copiii primesc cadouri aduse de Regii Magi, nu de Moş Crăciun -, este un scheci în care un bărbat citeşte lista de dorinţe a fiului său, aşezat pe genunchi.

Postarea a fost preluată de pe contul de Facebook al umoristului Ignacio de la Puerta.

‘Dragi Regi Magi: Cântăreaţa mea preferată era Amy Winehouse, şi mi-aţi luat-o’, spune tatăl, ‘actorul meu preferat era Robin Williams, şi mi l-aţi luat. Umoristul meu preferat era Chiquito de la Calzada, şi mi l-aţi luat şi pe el. Vă scriu această scrisoare pentru a vă spune că prim-ministrul meu preferat este Pedro Sanchez’.

Citește și : Vot simbolic în Venezuela: Parlamentul declară nelegitim noul mandat al preşedintelui Maduro

În urma reacţiilor care îl acuzau că doreşte moartea şefului guvernului socialist, PP a retras postarea şi a prezentat scuze.

‘Nu a fost în intenţia noastră să ofensăm sau să dorim răul nimănui. A fost o eroare’, au scris popularii spanioli într-un nou tweet.