DISTRIBUIȚI
Metro

Partidul Conservator al premierului Marii Britanii, Boris Johnson, are un avans de 15 procente față de principala formațiune de opoziție, Partidul Laburist, potrivit unui sondaj de opinie dat publicității sâmbătă, în contextul unor posibile alegeri anticipate cauzate de impasul privind Brexit, potrivit mediafax.

Astfel, potrivit sondajului, conservatorii ar obține 37% din voturi în cazul unor alegeri legislative, în timp ce laburiștii ar obține 22% din sufragii, informează Euronews.


Citește și : Prezenţa forţelor străine în Golf sporeşte ‘insecuritatea’ (Rouhani)

Cu toate că acțiunile sale privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană l-au costat voturi în Parlament, premierul Boris Johnson, dar și partidul său, nu au pierdut din intențiile de vot ale britanicilor în ultimele săptămâni, în condițiile în care alegătorii care au optat pentru Brexit în 2016 continuă să dorească părăsirea Blocului comunitar cât mai rapid posibil.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Citește și : Cel puţin 26 de morți, inclusiv copii, într-un accident de autobuz în nordul Pakistanului