DISTRIBUIȚI
DW

Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului german Angela Merkel se află pe primul loc în alegerile locale desfăşurate duminică în landul Renania de Nord-Westfalia, conform unui sondaj difuzat de postul WDR, transmite agenţia DPA, potrivit agerpres.

Potrivit acestui sondaj, CDU ar fi obţinut circa 36% din voturi, cu circa 1,5 procente mai puţin faţă de ultimul scrutin similar.


Citește și : Junta militară din Mali s-a angajat la o tranziţie într-un termen de 18 luni

Partidul Social-Democrat (SPD) vine pe locul doi, cu 23,5%, o scădere pronunţată faţă de cele 31 de procente obţinute la alegerile precedente.

În schimb, au crescut semnificativ Verzii, care în acest sondaj la ieşirea de la urne au 19%, faţă de 11,7% la ultimul scrutin.

În jur de 14 milioane de alegători au fost chemaţi să-şi aleagă primarii de localităţi şi reprezentanţii în consiliile districtuale în cel mai populat land german, principalul centru industrial al ţării.

Citește și : Preşedinţii andini cer parlamentului peruan să nu voteze destituirea lui Martin Vizcarra

Acest scrutin este considerat unul cu valoare de test în perspectiva alegerilor legislative federale care se vor desfăşura anul viitor şi după care Angela Merkel a promis că nu va încerca să obţină încă un mandat de cancelar.