DISTRIBUIȚI
Reuters

Camera Reprezentanţilor a Congresului american a adoptat joi o rezoluţie prin care cere încetarea sprijinului SUA pentru coaliţia militară condusă de Arabia Saudită în Yemen, respingând politica preşedintelui Donald Trump faţă de Riad, transmit Reuters, dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

Rezoluţia, care a trecut deja de Senat, controlat de republicani, a fost adoptată de Camera Reprezentanţilor, cu majoritate democrată, cu 247 de voturi pentru şi 175 împotrivă.


Citește și : Administrația Maduro nu exclude sosirea altor militari ruşi în Venezuela

Adoptarea rezoluţiei, care limitează puterile prezidenţiale în materie de angajare a forţelor SUA în conflicte din străinătate, marchează o premieră istorică, umilitoare pentru preşedinte dată fiind majoritatea de care dispun republicanii în Senat.

Textul îi cere preşedintelui să retragă în termen de 30 de zile întreg personalul militar american din ostilităţi având legătură cu Yemenul, cu excepţia acţiunilor îndreptate împotriva Al-Qaida.

Votul de joi trimite rezoluţia la Casa Albă, care a anunţat luna trecută că preşedintele Trump i se va opune prin veto.

Este puţin probabil ca în Congres să se întrunească ulterior majoritatea de două treimi necesară pentru a răsturna vetoul preşedintelui.

Citește și : Timmermans: UE nu poate continua să acorde amânări de câteva săptămâni pentru Brexit