DISTRIBUIȚI

Congresmenii democraţi au cerut documente de la Deutsche Bank, în cadrul anchetei pe care o desfăşoară cu privire la tranzacţiile financiare ale preşedintelui american Donald Trump, informează marţi dpa.

Prin solicitarea adresată Deutsche Bank, dar şi altor instituţii financiare se încearcă să se stabilească dacă anumite ţări străine au vrut să influenţeze scena politică din SUA, a precizat luni, la Washington, deputatul Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor.


Comisia pentru informaţii şi cea pentru finanţe ale camerei inferioare a Congresului SUA le-au trimis adrese în acest sens băncilor avute în vedere, a spus Schiff.

Potrivit cotidianului The New York Times, pe lângă Deutsche Bank, mai este vorba de JP Morgan Chase, Bank of America şi Citigroup.

O declaraţie financiară din 2018 a indicat că Trump are datorii de cel puţin 130 de milioane de dolari la Deutsche Bank Trust Company Americas, care aparţine de banca germană. Banii au fost folosiţi la construirea Trump International Hotel în locul unui fost oficiu poştal din Washington şi la alte investiţii imobiliare, notează Reuters.

Deutsche Bank a indicat în ianuarie, la scurt timp după ce democraţii au preluat controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, în urma alegerilor din noiembrie anul trecut, că a primit o solicitare de informaţii de la cele două comisii privind relaţiile sale cu preşedintele republican.

Cele două comisii vor să clarifice nu numai relaţiile dintre Trump şi cea mai mare bancă din Germania, dar şi posibilele conexiuni cu Rusia, menţionează dpa.

Adam Schiff a asigurat luni că până acum Deutsche Bank a fost „cooperantă”.

La rândul său, o purtătoare de cuvânt a băncii germane a afirmat că aceasta este angajată într-un „dialog productiv cu comisiile” Camerei reprezentanţilor din SUA şi „doreşte să furnizeze informaţii în cadrul obligaţiilor sale legale”.