DISTRIBUIȚI

Un ales american din Camera Reprezentanţilor şi-a cerut miercuri scuze după apariţia pe Twitter a unei fotografii cu părţile sale intime, relatează AFP, potrivit agerpres.

Fotografia, făcută în contraplonjeu, îl arată pe Joe Barton, ales republican din Texas, complet gol într-o ipostază sugestivă. Fotografia a fost publicată pe Twitter la începutul săptămânii şi a fost intens redistribuită pe reţeaua de socializare.


Identitatea persoanei care a postat fotografia şi motivaţiile sale nu sunt cunoscute încă.

Citeşte şi: Guvernul polonez şi-a reluat demersurile pentru adoptarea legilor privind reforma sistemului judiciar

În vârstă de 68 de ani, Joe Barton a ţinut să se diferenţieze de alţi responsabili politici acuzaţi de hărţuire sau agresiune sexuală în urma scandalului Weinstein.

„Când eram separat de a doua mea soţie, înainte de divorţul nostru, am avut relaţii sexuale cu femei mature”, a declarat el pentru Texas Tribune.

„Toate au fost relaţii consimţite. Aceste relaţii sunt încheiate. Îmi pare rău că nu am dat dovadă de o mai bună judecată atunci”, a adăugat el.

O purtătoare de cuvânt a declarat pentru Dallas Morning News că Joe Barton, care este în Camera Reprezentanţilor din 1985, nu intenţionează să demisioneze.

Citeşte şi: O româncă a fost ţinută în sclavie şi abuzată sexual timp de mai mulţi ani de un bărbat italian în Sudul Italiei

O fotografie similară cu un alt congresman, democratul Anthony Weiner, apărută pe Twitter în 2011 a provocat căderea celui care era considerat unul dintre favoriţii să ajungă la primăria oraşului New York.

Anthony Weiner a fost condamnat în septembrie la 21 de luni de închisoare cu executare pentru că a trimis mesaj cu conţinut sexual unei minore.