DISTRIBUIȚI
CNN.com

Armata și poliția din Nigeria s-au confruntat marți cu protestatarii șiiți în capitala Abuja, unde au putut fi auzite mai multe împușcături, a declarat un martor pentru Reuters, potrivit mediafax.

Aerul a devenit greu respirabil din cauza gazelor lacrimogene în timp ce polițiștii au făcut arestări. Grupările șiite protestează împotriva arestării prelungite a liderului lor, în ciuda deciziei instanței ca acesta să fie eliberat.


Citește și : Ivanka Trump îl felicită pe Boris Johnson pentru că a devenit noul premier al ‘United Kingston’

Violențele au început la o zi după ce trei persoane, printre care un jurnalist și un oficial din cadrul poliției, au fost uciși într-o confruntare similară în centrul capitalei Abuja. Alte 10 persoane au murit în timpul vilențelor, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al șiiților.

 

Președintele Muhammadu Buhari, care face parte din comunitatea musulmană sunită, care este majoritară în Nigeria, a trimis marți printr-un comunicat un avertisment înainte de începerea protestelor: ”Să nu lăsăm niciun individ sau grup să se îndoiască sau să pună la încercare voința noastră de a acționa în interesul majorității cetățenilor noștrii”.

”Autorii haosului nu vor rămâne nepedepsiți și niciun guvern nu poate tolera afronturile neîncetate asupra autorității constituite”, a adăugat acesta.

Citește și : Javad Zarif îl felicită pe Boris Johnson, dar avertizează că Iranul intenţionează să protejeze Golful