DISTRIBUIȚI
CNN.com

Ciocniri violente au avut loc la Niamey între forţele de ordine şi locuitori care se opun unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii şi interzicerii rugăciunilor colective, într-un efort împotriva răspândirii noului coronavirus, au declarat luni locuitori ai capitalei Nigerului pentru AFP, potrivit news.ro .

Primele incidente au fost semnalate puţin după ora locală 20.00 (22.00, ora României) la Lazaret, un cartier popular în capitala Nigerului, unde forţe de ordine au intervenit pentru a dispersa, cu grenade lacrimogene, locuitori care se pregăteau să organizeze o rugciune colectivă într-o moschee, potrivit unor locuitori.


Citește și : Noua Zeelandă a ‘întrerupt lanţul transmiterii’ Covid-19. Nivelul patru de alertă va fi menţinut încă o săptămână

Operaţiunea a degenerat rapid într-o revoltă. Manifestanţi majoritar tineri au strigat ”Luptă continuă!” şi ”Nu daţi înapoi!”, au ars pneuri şi au ridicat baricade din pietre pe străzi.

Manifestaţii similare au avut loc în alte sectoare ale oraşului şi au continuat până duminică seara târziu, potrivit unor locuitori şi imagini postate în direct pe reţele de socializare.

Luni, băieţi s-au năpustit asupra pneurilor arse pentru a aduna cabluri metalice pentru a le vinde la piaţă, a constatat un jurnalist AFP.

Citește și : Bilanţul pandemiei de COVID-19 în Germania

Nigerul – unul dintre statele cele mai sărace din lume – înregistrează, de la 19 martie, 648 de contaminări cu noul coronavirus şi 20 de morţi, potrivit unui bilanţ prezentat duminică seara de Ministerul Sănătăţii.

Guvernul a prelungit la 12 aprilie izolarea Niamey de restul ţării, o stare de urgenţă şi o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii – între orele locale 19.00 şi 6.00.

Lăcaşurile de cult şi şcolile au fost închise.