DISTRIBUIȚI
Protesters are surrounded by riot police during a demonstration on the day the National Assembly debates and votes on two motions of no-confidence against the French government, tabled by centrist group Liot and far-right Rassemblement National party, for its use of article 49.3, a special clause in the French Constitution, to push the pensions reform bill through the National Assembly without a vote by lawmakers, in Paris, France, March 20, 2023. REUTERS/Yves Herman

Poliția franceză a tras cu gaze lacrimogene asupra protestatarilor la o manifestație de amploare în vestul țării. Protestarii nemulțumiți de planurile autorităților privind un rezervor de apă pentru irigații au incendiat mai multe mașini de poliție, potrivit BBC, scrie mediafax.

Mii de oameni s-au adunat sâmbătă la Sainte-Soline pentru a protesta față de planurile legate de un nou rezervor de apă pentru irigații. Oamenii spun că proiectul îi favorizează pe marii producători agricoli și nu va ajuta comunitatea locală.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Mai multe mașini de poliție au fost incendiate după ce au izbucnit ciocniri pe șantier. Peste 3.000 de ofițeri de poliție au fost desfășurați la Sainte-Soline.

Forțele de securitate au tras cu gaze lacrimogene pentru a-i opri pe cei care au aruncat cu artificii și proiectile. Mai multe persoane au fost arestate, iar poliția a confiscat arme.

Tulburările au loc după săptămâni de demonstrații antiguvernamentale la Paris și în alte orașe din cauza reformei pensiilor președintelui Emmanuel Macron.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri