DISTRIBUIȚI

Patru militari turci au fost uciși vineri în timpul unor confruntări cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a fost scos în afara legii, în apropierea frontierei cu Irakul, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării din Turcia, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Agenția de știri Demiroren a transmis că o bază militară a fost atacată în districtul Cukurca din provincia Hakkari din sud-estul Turcia, determinând armata turcă să reacționeze cu o operațiune militară „la scară largă”.


Citește și : Trump s-a prăbușit în sondaje în urma publicării raportului Mueller

„În cadrul operațiunilor în curs de desfășurare de la granița dintre Turcia și Irak, doi soldați au fost uciși în cconfruntări cu teroriști, în ciuda tuturor eforturilor de a-i salva”, a anunţat ministerul, adăugând că au fost uciși în total patru soldați și șase au fost răniți.

„Teroriștii se află sub un schimb de focuri intens cu operațiunile aeriene și vehiculele de pompieri din regiune”, a transmis ministerul.

PKK, care a condus o insurgență pentru autonomie în sud-estul Turciei în 1984, dominat în mare parte de kurzi, este considerată o organizație teroristă de către Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană.

Citește și : Juncker avertizează cu privire la ‘tentative’ de manipulare înaintea alegerilor pentru Parlamentul European