DISTRIBUIȚI
irna

Trei ‘terorişti’ şi trei agenţi ai forţelor de ordine iraniene au fost ucişi în timpul unor confruntări care au avut loc luni noaptea într-o zonă de sud-estul Iranului la frontiera cu Pakistanul, informează marţi agenţia iraniană Irna, preluată de AFP, potrivit agerpres.

‘La ora 01:30 în această dimineaţă (21:00 GMT), un grup de terorişti veniţi din Pakistan a atacat’ un post de control al poliţiei în zona Mirjaveh, oraş de frontieră situat la circa 75 sud-est de Zahedan, capitala provinciei Sistan-Belucistan, notează Irna.


Vezi şi: Armata siriană a doborât mai multe rachete ce au vizat provincia Homs – VIDEO

Atacul a fost respins cu preţul unei ‘lupte violente’ în care ‘trei terorişti’, un poliţist şi doi membri ai gardienilor Revoluţiei, armata de elită a Republicii Islamice Iran, au fost ucişi, adaugă agenţia de presă.

În trecut, Iranul i-a reproşat Pakistanului că susţine un grup jihadist, Jaich al-Adl, acuzat de autorităţile de la Teheran de legături cu mişcarea Al-Qaida şi de desfăşurarea mai multor operaţiuni armate în Sistan-Belucistan.

Vezi şi: O prostituată de lux, care ameninţa cu dezvăluiri explozive, este judecată în Thailanda

Confruntările armate între forţele de ordine şi diverse grupări criminale sau calificate ‘teroriste’ de autorităţi sunt frecvente în această provincie cu majoritate sunnită şi beluci.

Populaţia iraniană este şiită în proporţie de 90% şi majoritar de etnie persană (în jur de două treimi). Din 2005 până în 2010, Sistan-Belucistan a fost destabilizată de o rebeliune întreprinsă de un grup sunnit de beluci, Joundallah (‘Soldaţii lui Allah’), ale cărui activităţi au încetat aproape în totalitate după executarea liderului său în 2010.