DISTRIBUIȚI
Daily Express

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a confruntat cu prim-ministrul britanic Boris Johnson asupra geografiei post-Brexit a Regatului Unit în timpul unei discuţii, la G7 de la Cronwall, despre rezolvarea fluxurilor comerciale în Irlanda de Nord, scrie Reuters, potrivit , scrie news.ro .

Boris Johnson s-a înfuriat duminică când Emmanuel Macron a sugerat, într-o discuţie între cei doi, că Irlanda de Nord nu face parte din Marea Britanie, potrivit Zhe Telegraph. Premierul l-a întrebat pe Macron ce ar face dacă cârnaţii din Toulouse nu ar putea fi transportaţi la Paris, potrivit unei surse guvernamentale.


Citește și : Tensiuni la summitul G7 între liderii UE şi Boris Johnson pe tema situaţiei din Irlanda de Nord

„Preşedintele a spus că Toulouse şi Paris sunt parte a unei singure zone geografice şi că Irlanda de Nord se află pe o insulă”, a transmis Palatul Elysee. Macron i-a replicat lui Boris Johnson că „situaţia este total diferită şi că nu este corect să se facă o astfel de comparaţie”.

„El i-a reamintit lui Boris Johnson că ieşirea Regatului Unit din UE a fost o decizie britanică şi că este necesar să se respecte cuvântul dat. Preşedintele a îndreptat apoi conversaţia din nou spre subiectele cheie ale G7”, se arată în comunicatul Palatului Elysee.

Citește și : Maia Sandu a mulţumit României pentru lotul de vaccin ajuns sâmbătă în R. Moldova: Datorită acestei donaţii ţara are vaccinuri