DISTRIBUIȚI
newsx.com

Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif va reveni vineri, 13 iulie în ţara sa, unde a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupţie, relatează duminică dpa, potrivit agerpres.

„Am decis să ne întoarcem pe 13 iulie”, a anunţat sâmbătă seara târziu fiica sa, Maryam Nawaz.


Citește și : Studenţi turci, arestaţi la Ankara pentru insultă la adresa preşedintelui Erdogan

Fostul premier şi fiica sa se află în prezent la Londra, unde soţia lui Sharif urmează un tratament pentru cancer.

Mushahidullah Khan, senator din partidul lui Sharif, Liga Musulmană, a menţionat că acesta intenţionează să facă apel la decizia împotriva sa, odată revenit în ţară.

Autorităţile pakistaneze au făcut aranjamente pentru arestarea lui Sharif şi a fiicei sale la sosirea lor în ţară, pe aeroportul din Lahore sau cel din Islamabad, a precizat duminică pentru dpa un purtător de cuvânt al ministerului public.

„Muncitori din toată ţara vor veni la aeroport să-şi întâmpine conducătorul”, a dat asigurări senatorul Khan.

Citește și : Preşedintele Iranului cere UE măsuri concrete şi un calendar clar

Fostul premier pakistanez a fost condamnat vineri la 10 ani de închisoare în legătură cu trei acuzaţii de corupţie formulate împotriva sa după dezvăluirile din 2016 cunoscute sub numele Panama Papers. Fiica sa Maryam, considerată succesoarea sa în plan politic, a fost condamnată la rândul ei la şapte ani de închisoare.

Ancheta împotriva sa a fost iniţiată în urma dezvăluirilor în cazul ‘Panama Papers’ din 2016, vizând în special proprietăţile familiei sale din Londra. În consecinţă, Sharif a fost constrâns, vara trecută, să se retragă din funcţia de premier şi să depună mandatul de deputat de Lahore. Sharif a calificat acţiunea lansată împotriva sa în justiţie drept o vânătoare de vrăjitoare motivată politic.