DISTRIBUIȚI
Variety

FBI a ajuns la concluzia că Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei cu care a împuşcat-o din greşeală pe directoarea de fotografie Halyna Hutchins în timpul filmărilor la ‘Rugină’, ceea ce contrazice versiunea actorului, care susţine că nu a declanşat arma, informează EFE, potrivit agerpres.

Raportul FBI, la care a avut acces ABC News, precizează că revolverul era în stare bună şi „nu se putea descărca fără a apăsa trăgaciul”.


Citeşte şi: Atacatorul lui Salman Rushdie a fost inculpat pentru tentativă de omor şi nu poate fi eliberat pe cauţiune – Black News

Într-un interviu acordat ABC News în octombrie anul trecut, actorul a asigurat că nu a apăsat niciodată pe trăgaciul pistolului şi că acesta s-a descărcat singur la eliberarea ciocanului.

Raportul poliţiei a calificat moartea lui Hutchins drept accident deoarece „nu există nicio dovadă convingătoare că arma a fost încărcată intenţionat cu muniţie adevărată”.

Procuratura locală nu a depus încă nicio acuzaţie împotriva lui Baldwin, care a fost acuzat de omucidere prin imprudenţă de către familia victimei, şi aşteaptă să obţină înregistrările telefonice ale actorului.

Citeşte şi: Rusia confirmă un posibil schimb de prizonieri cu SUA – Black News

Halyna Hutchins a murit pe 21 octombrie 2021 din cauza rănilor prin împuşcare pe care le-a suferit în timp ce Baldwin repeta scene ale filmului în New Mexico cu o armă care ar fi trebuit să fie goală, dar care s-a dovedit a fi încărcată.

Autorităţile din New Mexico i-au amendat cu aproape 140.000 de dolari în aprilie pe producătorii filmului, inclusiv pe Baldwin, pentru că nu au respectat protocoalele de securitate.