DISTRIBUIȚI
Middle East Monitor

La fel ca şi în alte părţi ale lumii, comunitatea creştină din celor două oraşe pakistaneze, Rawalpindi şi Islamabad, sărbătoresc Paştele Catolic conform tradiţiei catolice, relatează duminică APP, potrivit Agerpres.

Ziua de duminică a început cu afluxul creştinilor catolici în lăcaşurile de cult, unde au fost oficiate slujbele din prima zi a Sărbătorilor de Paşi.


Citește și : Alegătorii egipteni îndemnaţi să voteze ‘DA’ la referendumul pentru prelungirea mandatului lui el-Sissi

În duminica Paştelui, creştinii sărbătoresc Învierea Domnului Iisus Hristos. Este cea mai importantă slujbă a anului pentru creştini, când Biserica Catolică celebrează învierea Domnului, după răstignirea sa pe cruce, în Vinerea Mare.

Sâmbătă seară, creştinii catolici au participat la slujba de Înviere (Vigilia Pascală), prin reuniuni cu prietenii şi cu familia.

Principalul ritual de Paşti este vopsirea ouălor în mai multe culori şi decorarea lor cu diferite modele.

Duminică, la Vatican, Papa Francisc rosteşte mesajul tradiţional „Urbi et Orbi” (către cetate şi lume) de la balconul central al bazilicii Sfântul Petru.

Din 1582, bisericile Catolică şi Ortodoxă folosesc calendare diferite, astfel cea Catolică se ghidează după calendarul Gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă a păstrat calendarul Iulian.

Citește și : Alegeri în Ucraina: Comediantul Volodimir Zelenski, marele favorit în turul doi al scrutinului prezidenţial