DISTRIBUIȚI
news24.com

Un bărbat, suspectat că a furnizat arme jihadiştilor care au atacat mai multe locuri din Paris pe 13 noiembrie 2015, a fost inculpat şi încarcerat în Belgia la sfârşitul lunii decembrie, a anunţat miercuri Parchetul federal belgian care a confirmat informaţiile apărute în presă, relatează AFP, potrivit agerpres.

În atacuri, în mare parte pregătite din Belgia, au fost ucise 130 de persoane, dintre care 90 în sala de spectacole Bataclan.


Citeşte şi: Poliţia australiană este în alertă maximă după descoperirea unor colete suspecte la ambasadele străine – FOTO/VIDEO

Noul suspect, arestat „înainte de Crăciun”, este acuzat de implicare „în furnizarea (puştilor de asalt) Kalaşnikov” către autorii atacurilor, declarat pentru AFP Eric Van Duyse, purtătorul de cuvânt al Parchetului federal belgian.

Potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure, care a dezvăluit informaţiile, „Mohamed E.” a fost inculpat pentru „implicare în asasinatele teroriste” comise pe 13 noiembrie la Paris.

El ar avea legătură cu unul dintre principalii suspecţi încă în viaţă, Mohamed Bakkali, un belgian în vârstă de 31 de ani arestat în Belgia la două săptămâni după atacuri şi predat justiţiei franceze în ianuarie 2018.

Citeşte şi: Congresmenii democraţi îl critică dur pe Trump: ‘I-a luat pe americani OSTATICI’

În această anchetă tentaculară, desfăşurată în comun de magistraţii antiterorism francezi şi belgieni, aspectul privind furnizarea de arme este în prezent „explorat în mod activ”, a adăugat Van Duyse.

Aceste atacuri, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, sunt cele mai sângeroase comise până acum pe teritoriul Franţei.

Trei comandouri formate din nouă jihadişti au ucis 130 de persoane şi au rănit alte 350 la Paris, în sala de concerte Bataclan (90 de morţi), pe terasele mai multor baruri şi restaurante (39 de morţi) şi în apropiere de stadionul Stade de France (un mort).