DISTRIBUIȚI
Reuters

Uniunea Europeană şi Marea Britanie ar trebui să se trateze unul pe celălalt ca doi „arici îndrăgostiţi” care nu vor să se rănească reciproc, a declarat pentru presa austriacă preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

„Trebuie să fim atenţi, ca doi arici îndrăgostiţi”, a afirmat Juncker întrebat în legătură cu progresul negocierilor privind Brexit-ul, în cadrul unui interviu acordat mai multor cotidiene austriece, între care Die Presse şi Salzburger Nachrichten.


Citeşte şi: ‘Pitbullul’ lui Donald Trump va spune tot ce ştie în faţa procurorului special

„Când doi arici se îmbrăţişează, trebuie să fie atenţi să nu se rănească”, a mai spus Juncker.

Liderii UE au convenit la summitul informal de la Salzburg că sunt necesare progrese substanţiale cu privire la Brexit până în octombrie, după ce s-a discutat despre un posibil summit final cu privire la Brexit în noiembrie. Ei au respins propunerile Londrei privind frontiera irlandeză şi relaţiile economice post-Brexit, invocând faptul că acceptarea acestor propuneri ar afecta integritatea pieţei unice europene. Data la care Marea Britanie va ieşi oficial din UE este 29 martie 2019.