DISTRIBUIȚI

Pasagerii transporturilor aeriene vor avea de respectat măsuri suplimentare de igienă în momentul în care companiile îşi vor relua operaţiunile, odată încheiată criza coronavirusului, a anunţat joi, la Geneva, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA), transmite vineri dpa, potrivit agerpres.

IATA a discutat acest subiect cu autorităţile, a declarat Rafael Schvartzman, şeful regional al IATA pentru Europa. „Vor fi introduse anumite proceduri”, a adăugat el, insistând totodată că, practic, cabinele avioanelor sunt sterile, deoarece filtrele de aer captează peste 99% din microbi.


Citește și: Parlamentul European aprobă măsuri de urgență

Companiile aeriene europene se aşteaptă ca cererea să scadă cu 46% din cauza pandemiei, ceea ce presupune pierderi de 76 de miliarde de dolari în acest an. Companiile aeriene au operat miercuri 5.800 de curse, comparativ cu peste 29.000 înainte de începerea crizei coronavirusului.

Totodată, IATA a cerut din nou autorităţilor să relaxeze regulile privind rambursarea costului biletelor de avion în cazul unei anulări a zborurilor. „Nu există suficienţi bani”, a avertizat Schvartzman, care a calculat că, în medie, companiile aeriene mai dispun de lichidităţi pentru încă două luni. „Ar trebui să ni se permită să oferim vouchere”, a insistat el.

Citește și: Rusia ÎNCHIDE toate cafenelele şi restaurantele

IATA Europa include Uniunea Europeană, Rusia şi fostele republici sovietice, Turcia şi Israel, aminteşte dpa.