DISTRIBUIȚI
Wired

Companiile aeriene au anulat miercuri peste 1.400 de curse în Statele Unite după ce o furtună de gheaţă s-a abătut asupra mai multor state, din Texas până în Virginia de Vest, informează Reuters, potrivit agerpres

Un număr total de 1.467 de zboruri care aterizează sau decolează din Statele Unite au fost anulate, iar 527 de zboruri au fost amânate începând cu ora 6:48 ET, potrivit serviciul de monitorizare a traficului aerian FlightAware.


Citește și : Germania îşi înzestrează armata cu opt sisteme de apărare aeriană IRIS-T

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a avertizat marţi pe Twitter călătorii că s-ar putea confrunta cu condiţii specifice ninsorii în anumite regiuni printre care Dallas, Fort Worth şi Memphis, ceea ce ar putea duce la întârzierea unor zboruri.

”Furtuna de iarnă în curs va continua să producă efecte periculoase în nordul şi centrul Texas cel puţin până primele ore ale dimineţii de joi”, a precizat Serviciul Naţional de Meteorologie din Statele Unite într-un anunţ referitor la prognoza pentru regiunea Dallas-Fort Worth din Texas.

Compania low-cost Southwest Airlines Co a operat cele mai multe anulări – 487 de zboruri, iar American Airlines Group Inc, cu sediul în Fort Worth, Texas, a anulat aproape 480 de zboruri.

Cele două companii nu au răspuns imediat unei cereri de comentarii din partea Reuters.

Citește și : Ruşii îi acuză pe americani că au distrus baza legală a tratatului Noul START

Cea mai recentă serie de zboruri anulate a venit la aproape o lună după ce compania Southwest a fost criticată de guvern ca urmare a anulării a 16.700 de zboruri în perioada sărbătorilor din cauza vremii nefavorabile şi a tehnologiei învechite.