DISTRIBUIȚI

Dezvoltatorul chinez de vaccinuri CanSino Biologics discută cu Rusia, Brazilia, Chile şi Arabia Saudită despre lansarea unui studiu clinic de fază a III-a pentru un vaccin experimental destinat Covid-19, a anunţat sâmbătă co-fondatorul companiei, transmite Reuters, scrie news.ro .

Sucesul Chinei de a combate infecţiile cu noul coronavirus a făcut dificilă efectuarea unor studii clinice de amploare pentru un vaccin şi până acum doar câteva ţări au acceptat să colaboreze în acest sens.


Citește și : Zeci de puşcaşi marini americani de la două baze de pe insula Okinawa sunt infectaţi cu coronavirus

”Contactăm Rusia, Brazilia, Chile şi Arabia Saudită (pentru studiul clinic de fază a III-a), ne aflăm încă în discuţii”, a declarat Qiu Dongxu, director general şi co-fondator al CanSino, la o conferinţă din Suzhou referitoare la dezvoltarea medicamentului anti-viral.

Qiu Dongxu a spus că studiile clinice de fază a III-a vor începe probabil ”foarte curând”, compania intenţionând să recruteze 40.000 de participanţi la teste.

Vaccinul candidat al companiei pentru noul coronavirus, Ad5-nCov, a devenit în martie primul vaccin din China testat pe oameni, dar rămâne în urma altor posibile vaccinuri în privinţa studiilor clinice.

Două vaccinuri experimentale, dezvoltate de Sinovac Biotech şi o divizie a China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), au primit deja aprobare pentru studii clinice de fază a III-a.

Qiu a spus că studiul său de fază a II-a, care a implicat 508 participanţi, a dat rezultate ”mult mai bune” decât cel de fază I, în privinţa siguranţei vaccinului şi a capacităţii de a declanşa un răspuns imunitar. Directorul nu a prezentat şi dovezi concrete.

Acesta a spus că noua fabrică a companiei, aflată în construcţie în China, îi va permite să producă 100-200 de milioane de dolari de vaccinuri pentru noul coronavirus pe an, de la începutul anului 2021.

Armata chineză, a cărei divizie de cercetare participă la dezvoltarea acestui vaccin candidat, a aprobat utilizarea acestuia pentru militari, în timp ce două doze de vaccin experimental dezvoltat de Sinopharm sunt oferite angajaţilor unor firme de stat care călătoresc în străinătate.

Citește și : Trump: Roger Stone a fost ţinta unei ‘vânători de vrăjitoare’ ilegală

Zeng Guang, fost epidemiolog şef la Centrul Chinez pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor, a declarat la conferinţă că grupurile chineze de construcţii cu activităţi în străinătate sunt în mod special interesante să folosească vaccinul experimental.

El a mai spus că ar trebui să înceapă discuţii dacă că fie lansată acum inocularea de vaccinuri experimentale.

În prezent nu există vaccinuri aprobate pentru Covid-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus care a omorât peste o jumătate de milion de oameni la nivel global.