DISTRIBUIȚI
The Week

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) s-a declarat şocat, sâmbătă, de faptul că luptătorul Navid Afkari a fost executat în Iran, potrivit news.ro .

“Execuţia luptătorului Navid Afkari în Iran este o veste foarte tristă. CIO este şocat de anunţul de astăzi. Thomas Bach, preşedintele CIO, a apelat personal la Liderul Suprem şi la preşedintele Iranului, în această săptămână, şi a cerut clemenţă pentru Navid Afkari, respectând totodată suveranitatea Republicii Islamice Iran. Este profund trist că apelurile sportivilor din întreaga lume şi eforturile CIO, alături de Comitetul Olimpic Iranian, United World Wrestling şi federaţia de lupte din Iran nu şi-au atins obiectivul. Gândurile noastre sunt alături de familia şi prietenii lui Navid Afkari”, se arată într-un comunicat al CIO.


Citește și : 53 de şcoli din Spania, infectate doar după prima săptămână de cursuri

Găsit vinovat pentru că a ucis un funcţionar în timpul manifestaţiei din 2018, luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat sâmbătă, în închisoarea Abel-Abad din Shiraz.

Cazul lui Afkari a atras numeroase reacţii din partea iranienilor şi a grupurilor de apărare a drepturilor omului. Chiar şi preşedintele american Donald Trump a îndemnat Iranul să nu îl execute pe bărbatul în vârstă de 27 de ani.