DISTRIBUIȚI
The New York Times

Comitetele Olimpice din Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia şi Danemarca şi-au exprimat marţi opoziţia faţă de intenţia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a le permite sportivilor ruşi şi belaruşi să revină în competiţiile internaţionale, inclusiv Jocurile Olimpice de vară din 2024, care vor avea loc la Paris, informează BBC, potrivit agerpres.

CIO a anunţat luna trecută că sportivii din Rusia şi Belarus ar putea fi autorizaţi să concureze sub drapel neutru la Olimpiada din capitala Franţei, însă cele cinci ţări nordice se opun aceste iniţiative.


Citeşte şi: Incendiu de proporţii în portul Iskenderun din Turcia – VIDEO – Black News

”Acum nu este momentul potrivit să ne gândim la întoarcerea lor şi acesta este poziţia noastră’, se precizează în comunicatul comun dat publicităţii de Comitetele Olimpice Nordice.

„Noi, Comitetele Olimpice şi Paralimpice Nordice, alături de Confederaţiile sportive, profităm de această ocazie pentru a ne reafirma încă o dată sprijinul ferm faţă de poporul ucrainean şi cererea pentru pace”, adaugă comunicatul.

Citeşte şi: Moscova cere ambasadei americane să NU se amestece în afacerile interne ale Rusiei – Black News

Săptămâna trecută, Letonia, Lituania, Estonia şi Polonia şi-au manifestat opoziţia faţă de intenţia de acceptare a sportivilor din Rusia şi Belarus, care sunt în prezenţi interzişi la competiţiile internaţionale după invazia armatei ruse în Ucraina, declanşată în februarie 2022.

Ucraina a ameninţat recent că va boicota Jocurile Olimpice de la Paris în cazul în care CIO îşi va pune planul în aplicare.