DISTRIBUIȚI
Daily Sabah

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului Turciei a aprobat, joi, un proiect care prevede ratificarea tratatului de integrare a Finlandei în Alianţa Nord-Atlantică, informează postul TRT Haber, citat de agenţia Reuters, informează mediafax.

Parlamentul Turciei trebuie să aprobe în plen admiterea Finlandei în NATO şi ar urma să ia decizia până la jumătatea lunii aprilie.


Citește și : CUTREMUR puternic în Turcia

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat recent că a cerut Parlamentului de la Ankara să lanseze procedura de ratificare a admiterii Finlandei în NATO. Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, a salutat decizia Turciei, dar a cerut şi admiterea Suediei în NATO.

Guvernul Suediei a criticat decizia Turciei de a amâna lansarea procedurii pentru aprobarea admiterii sale în NATO. „Este o evoluţie pe care noi nu ne-o doream, dar eram pregătiţi de această situaţie. Acum, important este ca Suedia să obţină cele două ratificări importante”, din partea Turciei şi Ungariei, a afirmat săptămâna trecută Tobias Billström, ministrul suedez de Externe.

Citește și : Antony Blinken pledează pentru revenirea Statelor Unite în cadrul UNESCO