DISTRIBUIȚI
Ziarul BURSA

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în numele Uniunii Europene, şi directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, au încheiat un nou acord de parteneriat financiar, care va stimula cooperarea pentru a face faţă provocărilor cheie, inclusiv schimbările climatice, şi va ajuta ţările să atingă obiectivele de dezvoltare durabilă, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, scrie agerpres.

Din 2016, Uniunea Europeană este principalul partener al FMI în dezvoltarea capacităţilor.


Citește și : UE a plasat alte şapte persoane pe lista de sancţiuni în legătură cu anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea

„Uniunea Europeană şi FMI sunt parteneri puternici. Dorim împreună să găsim soluţii la problemele globale, în special în Africa. Noul acord de astăzi ne va permite să ne concentrăm mai bine asupra schimbărilor climatice şi a provocărilor digitale. Sunt deosebit de recunoscătoare Kristalinei Georgieva pentru conducerea sa. Împreună vom consolida şi mai mult cooperarea şi parteneriatul nostru”, a afirmat Ursula von der Leyen, la semnarea acordului.

La rândul său, Kristalina Georgieva a declarat: „Apreciem poziţia de lider a UE pentru dezvoltarea durabilă pentru toţi. Avem un istoric de a lucra împreună la construirea unor instituţii economice puternice pentru a îmbunătăţi performanţele economice şi mijloacele de trai ale oamenilor din ţările partenere. Acest acord va aprofunda colaborarea noastră şi ne va ajuta să facem mai multe împreună, în special acolo unde contează cel mai mult – în ţările cu venituri mici şi în statele fragile”.

Citește și : Regatul Unit trebuie să reducă salariul minim pentru străini după Brexit (experţi)

Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană sunt parteneri de lungă durată în interiorul şi în afara Uniunii Europene. Acest nou acord va consolida, va simplifica şi va accelera încheierea de acorduri contractuale pentru numeroasele activităţi comune întreprinse pentru a sprijini o bună guvernare economică, gestionarea finanţelor publice şi mobilizarea veniturilor interne, construirea instituţiilor, precum şi agenda mai largă pentru dezvoltarea durabilă 2030.