DISTRIBUIȚI
Reuters

Comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocierile de extindere, Johannes Hahn (foto), a salutat „transferul paşnic al puterii” de la Chişinău şi a felicitat-o pe şefa executivului din Republica Moldova, Maia Sandu, pentru „măsurile pe care le-a luat deja pentru a începe implementarea programului de reformă al guvernului” pe care-l conduce, relatează luni Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Potrivit sursei citate, acesta a fost subiectul convorbirii telefonice dintre cele două oficialităţi, conform unui comunicat al Comisiei Europene, citat de IPN. Jurnal.md scrie că în cadrul discuţiei telefonice cu Maia Sandu, Hahn a spus că va veni la Chişinău cât de curând posibil.


Vezi şi: Accident grav de autocar. Cel puţin 18 oameni au murit! – FOTO

Comisarul Hahn a subliniat că Uniunea Europeană este gata să lucreze cu noul guvern de la Chişinău. „Susţinerea substanţială a UE şi consilierea pot fi mobilizate rapid odată ce condiţiile sunt îndeplinite şi noul guvern va ajuta cetăţenii, inclusiv în domeniul economiei şi în ceea ce priveşte supremaţia legii, reforma judiciară şi asigurarea pluralităţii mass-media”, se arată în comunicat.

Radio Chişinău aminteşte că Johannes Hahn s-a aflat într-o vizită în Republica Moldova la începutul lunii iunie. Atunci el a declarat că Uniunea Europeană este interesată ca în Republica Moldova să existe un guvern stabil şi o majoritate solidă în parlament, pentru ca politicienii să poată conlucra în beneficiul cetăţenilor.

Citeşte şi: Pentagonul acuză Iranul că a tras într-o dronă americană